![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g telecí kýty • 100 g přepuštěného másla • 4 cibule • 225 g čočky • 350 ml vývaru • 400 g jedlých kaštanů • 100 g plátků mandlí • 1 hlavička česneku • máta • petrželová nať • mateřídouška • citrón • sůl • pepř Recept galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany připravíme takto:
Plátky telecího masa naklepeme, lehce osolíme a opepříme a z obou stran zprudka opečeme na rozehřátém, přepuštěném másle. Pak maso vyndáme, ve výpeku osmahneme do zlatova na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme čočku, na ni naskládáme maso, zalijeme částí vývaru, přikryjeme a pečeme v troubě na 150°C asi půl hodiny do poloměkka. Pak přidáme nahrubo nakrájené uvařené kaštany, plátky mandlí, prolisovaný česnek, petrželku, mátu a mateřídoušku, lehce osolíme, opepříme, promícháme, přilijeme zbytek vývaru a znovu pečeme zhruba 10 minut při 180°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí medajlonky, fazolové lusky dušené na slanině, gratinované telecí řízky, telecí pečeně nadivoko, telecí prsa plněná houbovou rýží, maso pěti vůní, telecí medailónky, masový dort, pošírovaný telecí brzlík v telecím glacée, rissoto divokého česneku a parmazánová pěna, hovězí maso na kari galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany, recept, speciality |