KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany

Kategorie: speciality, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g telecí kýty
   • 100 g přepuštěného másla
   • 4 cibule
   • 225 g čočky
   • 350 ml vývaru
   • 400 g jedlých kaštanů
   • 100 g plátků mandlí
   • 1 hlavička česneku
   • máta
   • petrželová nať
   • mateřídouška
   • citrón
   • sůl
   • pepř
Recept galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany připravíme takto:
Plátky telecího masa naklepeme, lehce osolíme a opepříme a z obou stran zprudka opečeme na rozehřátém, přepuštěném másle. Pak maso vyndáme, ve výpeku osmahneme do zlatova na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme čočku, na ni naskládáme maso, zalijeme částí vývaru, přikryjeme a pečeme v troubě na 150°C asi půl hodiny do poloměkka. Pak přidáme nahrubo nakrájené uvařené kaštany, plátky mandlí, prolisovaný česnek, petrželku, mátu a mateřídoušku, lehce osolíme, opepříme, promícháme, přilijeme zbytek vývaru a znovu pečeme zhruba 10 minut při 180°C.





galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz