![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • zadní králičí maso • anglická slanina • sůl • česnek • zázvor • tuk • masový vývar • hladká mouka • petrželová nať Recept králík na česneku připravíme takto:
Králíka ošistíme, umyjeme, maso nařízneme a proložíme proužky anglické slaniny. Osolíme, potřeme prolisovaným nebo utřeným česnekem, posypeme zázvorem a opečeme na tuku z obou stran. Dáme do pekáče a podlijeme vývarem, přikryjeme a vložíme do trouby. Během pečení maso podléváme vývarem. Když je maso měkké, zahustíme šťávu moukou, povaříme a dochutíme nasekanou petrželovou natí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík na česneku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík s ančovičkami a sušenými rajčaty, lipan na česneku, hovězí na česneku a víně, dušený králík s křenem, králík po toskánsku, králík na česneku a rozmarýnu, pikantní králík, kapr dušený na pepři a česneku, dušený králík na šípkách, králík v červeném zelí králík na česneku, recept, hlavní jídla |