KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept dušený králík s křenem potřebujeme tyto suroviny: • 1 přední půlka králíka • 60 g másla • 40 g cibule • 6 zrnek pepře • 1 bobkový list • 1 lžíce octa • sůl • zelená petržel • tymián • masový vývar • křen Recept dušený králík s křenem připravíme takto:
Maso naporcujeme a osolíme. Na rozpuštěném másle podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a zelenou petržel, přidáme maso a koření, zakapeme octem a za občasného podlévání vývarem dusíme do měkka (60 až 80 minut). Měkké maso upravíme na nahřáté talíře, přelijeme je procezenou šťávou z udušeného králíka, posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušený králík s křenem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr plněný slaninou a křenem, králík na dijonské hořčici, bůčková roláda s králíkem, dušený králík na šípkách, dušený losos na másle, králík na zelenině, pikantní králík, vepřové kotlety s křenem, myslivecký králík na smetaně, králík se slaninou dušený králík s křenem, recept, hlavní jídla |