KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dušený králík s křenem

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušený králík s křenem potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 přední půlka králíka
   • 60 g másla
   • 40 g cibule
   • 6 zrnek pepře
   • 1 bobkový list
   • 1 lžíce octa
   • sůl
   • zelená petržel
   • tymián
   • masový vývar
   • křen
Recept dušený králík s křenem připravíme takto:
Maso naporcujeme a osolíme. Na rozpuštěném másle podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a zelenou petržel, přidáme maso a koření, zakapeme octem a za občasného podlévání vývarem dusíme do měkka (60 až 80 minut). Měkké maso upravíme na nahřáté talíře, přelijeme je procezenou šťávou z udušeného králíka, posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme s vařenými brambory.





dušený králík s křenem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz