![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 přední půlka králíka • 60 g másla • 40 g cibule • 6 zrnek pepře • 1 bobkový list • 1 lžíce octa • sůl • zelená petržel • tymián • masový vývar • křen Recept dušený králík s křenem připravíme takto:
Maso naporcujeme a osolíme. Na rozpuštěném másle podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a zelenou petržel, přidáme maso a koření, zakapeme octem a za občasného podlévání vývarem dusíme do měkka (60 až 80 minut). Měkké maso upravíme na nahřáté talíře, přelijeme je procezenou šťávou z udušeného králíka, posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušený králík s křenem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík s nádivkou, králík po kanadsku, dušený bažant, ticinský králík, rybí filety s dušeným baklažánem a rajčaty, rybí filé s křenem, kapr plněný slaninou a křenem, králík po hanácku, dušený králík, králík dušený se žampiony a brambory dušený králík s křenem, recept, hlavní jídla |