KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept dušený králík s křenem potřebujeme tyto suroviny: • 1 přední půlka králíka • 60 g másla • 40 g cibule • 6 zrnek pepře • 1 bobkový list • 1 lžíce octa • sůl • zelená petržel • tymián • masový vývar • křen Recept dušený králík s křenem připravíme takto:
Maso naporcujeme a osolíme. Na rozpuštěném másle podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a zelenou petržel, přidáme maso a koření, zakapeme octem a za občasného podlévání vývarem dusíme do měkka (60 až 80 minut). Měkké maso upravíme na nahřáté talíře, přelijeme je procezenou šťávou z udušeného králíka, posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušený králík s křenem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík po francouzsku, dušený kapr s rajčaty, moravský králík, králík s ančovičkami a sušenými rajčaty, kapr dušený na pepři a česneku, svíčková z králíka, králík na cibuli, pikantní králík, králík na hořčici, kapr plněný slaninou a křenem dušený králík s křenem, recept, hlavní jídla |