![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 králík • 1 cibule • 2 stroužky česneku • mrkev • kousek celeru • 80 g tuku • 50 g rajčatového protlaku • sůl • pepř • 1 lžička oregana • petrželka • bazalka • šalvěj Recept králík po toskánsku připravíme takto:
Králíka osolíme, obalíme v koření a necháme asi 8 hodin odležet. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na drobné kousky, česnek rozetřeme a vše osmahneme na tuku. Pak přidáme králíka, protlak, podlijeme vodou a pečeme, při pečení králíka občas obrátíme a podlijeme horkou vodou. Podáváme se špagetami nebo bramborami a zeleninovým salátem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík po toskánsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeský králík na smetaně, ticinský králík, králík na cibuli, králík po cikánsku, králík na dijonské hořčici, pečený divoký králík, provensálský králík na vejcích, birminghamský smažený králík, králík v červeném zelí, králík na hořčici králík po toskánsku, recept, hlavní jídla |