![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g naporcovaného kapra bez páteře • 300 g syrových brambor • 100 g cibule • 3 stroužky česneku • 80 g másla • sůl • mletý pepř • šťáva z jednoho citrónu • zelená petržel • vývar Recept kapr dušený na pepři a česneku připravíme takto:
Porce ryby potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Větší zapékací misku vymažeme máslem a narovnáme do ní připravené porce kapra. Mezery mezi porcemi kapra vyplníme oloupanými a na plátky nakrájenými brambory a plátky cibule. Zalijeme vývarem tak, aby porce kapra byly zcela potopeny, povrch posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou, zakapeme citrónovou šťávou, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě asi 45 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr dušený na pepři a česneku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: opilý kapr, plněný vánoční kapr, kapr v leču, krevety na sherry a česneku, kuřecí játra na česneku, zaječí hřbet podušený s rajským protlakem, vánoční kapr na šalvěji, kapr na houbách, steaky z kapra s křenem, kapr v županu kapr dušený na pepři a česneku, recept, hlavní jídla |