KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Králík na česneku a rozmarýnu

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept králík na česneku a rozmarýnu potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce králíka
   • 100 g slaniny
   • 100 ml bílého suchého vína
   • 1 lžíce másla
   • 1 hlavička česneku
   • 2 mladé cibulky
   • pár snítek rozmarýnu
   • sůl
   • černý mletý pepř
   • 4 lžíce oleje
   • trochu vývaru na podlití
Recept králík na česneku a rozmarýnu připravíme takto:
Porce králíka odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Polovinu oleje smícháme s bílým vínem, 3 stroužky česneku utřeného se solí a polovinou nasekaného rozmarýnu. Králíka vložíme do porcelánové mísy, potřeme olejovou směsí, přidáme zbylé celé stroužky česneku a rozpůlené cibulky, přikryjeme a necháme marinovat. Pak rozpálíme olej, osmahneme na něm ze všech stran porce králíka, přidáme marinádu, posypeme rozmarýnem, přidáme máslo, podlijeme vývarem a přikryté pečeme do změknutí. Nakonec krátce dopečeme bez poklice.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík na česneku a rozmarýnu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

králík na černém pivě, kanadský králík, ďábelský králík, dušený králík s křenem, vepřová panenka na česneku, králík v mrkvi, králík v červeném zelí, králík na pivě, birminghamský smažený králík, dušený králík



králík na česneku a rozmarýnu, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz