![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 králík • 100g špeku • 2 cibule • 5 stroužků česneku • sůl • pepř • tymián • šťáva z jednoho většího citrónu • 3 lžíce olivového oleje • 5 lžic kečupu • 3 polévkové lžíce plnotučné hořčice • 3 polévkové lžíce obyčejného bílého jogurtu. Recept pikantní králík připravíme takto:
Králíka omyjeme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, potřeeme česnekem utřeným se solí, naskládáme do pekáče nebo misky, osolíme, opepříme, polijeme šťávou z citrónu a přidáme tymián. Cibuli nakrájíme na kolečka, dáme ještě na králíka a přidáme olivový olej. Vše důkladně promneme, přikryjeme fólií a dáme do chladna proležet (nejlépe do druhého dne). Druhý den podlijeme vodou a přikryté pečeme do poloměka při 200°C asi 40 minut. Pak odkryjeme, přidáme kečup a hořčici a odkryté pečeme ještě zhruba 20 minut. Ke koncí přidáme bílý jogurt, promícháme a můžeme podávat například s houskovými nebo bramborovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní králík nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní smažený hermelín, pikantní pánev s mletým masem, birminghamský smažený králík, pečený králík na víně, vepřová játra na pikantní způsob, drůbeží játra na pikantní způsob, pikantní rajčatová omáčka, kuřecí řízek v pikantním těstíčku, králík s nivou, pikantní kančí guláš pikantní králík, recept, hlavní jídla |