KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí na česneku a víně potřebujeme tyto suroviny: • 1/2 kilogramu libového hovězího • hlavička česneku • sklenka suchého červeného vína • lžíce citronové šťávy • tuk na smažení • mouka • sůl • pepř Recept hovězí na česneku a víně připravíme takto:
Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, velmi jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a dáme na několik hodin do chladu. Pak maso obalíme v mouce a zprudka z obou stran osmažíme. Pak ho přendáme do hrnce, trošku polijeme vodou a osolíme. Na zbylém tuku osmahneme do zlatova na drobno nasekaný česnek, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Pak víno s česnekem nalijeme na plátky hovězího a dusíme pod pokličkou na malém plameni do měkka přibližně hodinu. Podle potřeby podlijeme vodou či trochou vína. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí na česneku a víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí ragú na víně se žampiony, hovězí s estragonovou omáčkou, plněná hovězí roláda, jehněčí maso na česneku, hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem, hovězí po burgundsku, vepřové kotlety na víně a fenyklu, pstruh na másle a víně, kuřecí nudličky na česneku s těstovinami, vařené hovězí maso hovězí na česneku a víně, recept, hlavní jídla |