![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 králičí zadek • 20 g slaniny • 2 cibule • půl hlávky červeného zelí • sůl • půl lžičky kmínu • špetka majoránky • ocet • kyselé jablko • 30 g polohrubé mouky Recept králík v červeném zelí připravíme takto:
Králíka naporcujeme, sádlo vyjmeme, nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a osmažíme na sádle. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme maso, osmažíme, podlijeme vývarem a dusíme 25 minut. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, nahrubo nastrouhané jablko, kmín, ocet a sůl a přikryté dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, zelí zaprášíme moukou a povaříme. Dochutíme solí a octem a králíka vrátíme k zelí a prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík v červeném zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: skládané zelí, pekingské zelí se šunkou, opečená šunka se zelím, koložvárské zelí, králík na černém pivě, králík se slaninou, kanadský králík, kuřecí prsa na červeném víně, vánoční kapr s kysaným zelím, myslivecký králík na smetaně králík v červeném zelí, recept, hlavní jídla |