KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dušený králík na šípkách

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušený králík na šípkách potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 králičí zadek
   • 2 stroužky česneku
   • 100 g cibule
   • 100 g rajčat
   • 300 ml vývaru 100 ml červeného vína
   • 30 g hladké mouky
   • 40 g oleje
   • sůl
   • bílý pepř
   • bobkový list
   • koriandr
   • tabasco
   • vinný ocet
   • 1 lžíce mouky.
Recept dušený králík na šípkách připravíme takto:
Do vinného octa dáme nasekané stroužky česneku, nakrájená rajčata, tabasco a koření. Zadní díl z králíka omyjeme, naporcujeme, vložíme do marinády a necháme den v ledničce marinovat. Maso v marinádě obracíme. Druhý den králíka vyjmeme, opečeme na tuku, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a osmahneme, zalijeme zbytkem vývaru a vínem a dobře provaříme. Omáčku přecedíme a nakonec zjemníme kouskem másla.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušený králík na šípkách nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

králík po kanadsku, králík po hanácku, dušený králík s křenem, králík na smetaně, ticinský králík, králík na pivě, kapr dušený na pivě, myslivecký králík na smetaně, králík načerno, dušený losos na másle



dušený králík na šípkách, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz