![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750g roštěnce • 1 větší cibule • 3 sladkokyselé okurky • 1 lžíce sekaného kopru • 40 g másla • 1 dcl oleje • 1 dcl červeného vína • sůl • mletý pepř Recept kavkazská roštěná připravíme takto:
Nakrájené roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme opepříme a na horkém oleji po obou stranách opečeme (jedna strana 5 minut). Během smažení nakrájíme kopr, okurky a také očistíme cibuli a nakrájíme ji na nudličky. Do výpeku po roštěnkách přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme nakrájené okurky a nasekaný kopr, zalijeme červeným vínem a přikryté pokličkou na mírném plameni krátce podusíme. Nakonec zjemníme máslem. Při podávání roštěnky přelijeme šťávou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kavkazská roštěná nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zámecká roštěná, staročeská roštěná, koňská roštěná dušená na rajčatech, maďarská roštěná, francouzská roštěná, hovězí roštěná, debrecínská roštěná, znojemská roštěná, roštěná na houbách, rýnská roštěná kavkazská roštěná, recept, hlavní jídla |