![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 3 roštěnky • olej na opečení • 1 vrchovatá lžíce sádla • 1 cibule • 1 lžíce hořčice • cca 5 lžic hladké mouky • 1 kostička hovězího masoxu • 3 vrchovaté lžíce zakysané smetany • 20 dkg kyselých okurek • voda • sůl • pepř Recept znojemská roštěná připravíme takto:
Maso omyjeme, osušíme, na stranách nařízneme, naklepeme, opepříme a z obou stran osolíme. Posypeme hladkou moukou a rychle opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso si zatím dáme stranou. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme 2 vrchovaté lžíce hladké mouky a mícháme dohněda. Přidáme asi 3,5 dl vody, ve které jsme si rozmíchali masox, hořčici, přidáme maso a dusíme do měkka. Při dušení samozřejmě nezapomeneme podlévat. Měkké maso vyndáme, přidáme nahrubo nastrouhané okurky, smetanu a vaříme až okurky změknou. Pokud bude potřeba, omáčku zahustíme moukou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Znojemská roštěná nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: lomnická roštěná, hovězí roštěná po srbsku, maďarská roštěná, pastýřská roštěná, znojemská čočka, koňská roštěná dušená na rajčatech, rýnská roštěná, roštěná na smetaně, budvarská roštěná, staročeská roštěná znojemská roštěná, recept, hlavní jídla |