KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept znojemská roštěná potřebujeme tyto suroviny: • 3 roštěnky • olej na opečení • 1 vrchovatá lžíce sádla • 1 cibule • 1 lžíce hořčice • cca 5 lžic hladké mouky • 1 kostička hovězího masoxu • 3 vrchovaté lžíce zakysané smetany • 20 dkg kyselých okurek • voda • sůl • pepř Recept znojemská roštěná připravíme takto:
Maso omyjeme, osušíme, na stranách nařízneme, naklepeme, opepříme a z obou stran osolíme. Posypeme hladkou moukou a rychle opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso si zatím dáme stranou. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme 2 vrchovaté lžíce hladké mouky a mícháme dohněda. Přidáme asi 3,5 dl vody, ve které jsme si rozmíchali masox, hořčici, přidáme maso a dusíme do měkka. Při dušení samozřejmě nezapomeneme podlévat. Měkké maso vyndáme, přidáme nahrubo nastrouhané okurky, smetanu a vaříme až okurky změknou. Pokud bude potřeba, omáčku zahustíme moukou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Znojemská roštěná nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: francouzská roštěná, koňská roštěná dušená na rajčatech, pastýřská roštěná, roštěná se šunkou a pečeným vejcem, budvarská roštěná, kavkazská roštěná, zapékaná roštěná se sýrem, maďarská roštěná, hovězí roštěná dušená v mrkvi, roštěná na smetaně znojemská roštěná, recept, hlavní jídla |