![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g roštěné • 4 vejce • 80 g šunky • 60 g oleje • 200 g mrkve • 1/2 konzervy zeleného hrášku • špetka cukru • půl lžičky mouky • mletý černý pepř • konzervované brusinky • sůl Recept zámecká roštěná připravíme takto:
K hrášku v nálevu přidáme špetku cukru a lžičku oleje a povaríme. Mrkev nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka. Podle chuti osolíme. Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a prudce z oboch stran opečeme na oleji. Pak je přendáme na zahřátý talíř, šťávu zaprášime moukou, přidáme sůl a trochu vody a krátce povaříme, až šťáva zhoustne. Vejce (každé zvlášť) rozmícháme v hrnku, do každé porce přimícháme čtvrtinu šunky nakrájené nadrobno a na oleji upečeme 4 tenké omelety. Každou roštěnku položíme na půlku omelety, druhou polovinou ji zakryjeme, na vrch omelety dáme brusinky, obložíme zeleninou, bramborovými hranolky a malými kopečky rýže a zeleninu s rýží polijeme šťávou z masa. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zámecká roštěná nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí roštěná dušená v mrkvi, labužnická roštěná, ďábelská roštěná, koňská roštěná dušená na rajčatech, hovězí roštěná na zelenině, zapékaná roštěná se sýrem, pastýřská roštěná, domácí hovězí roštěná, roštěná na houbách, budvarská roštěná zámecká roštěná, recept, hlavní jídla |