KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí kari

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí kari potřebujeme tyto suroviny:

   • 8 plátků masa z jehněčí kýty
   • 4 různobarevné papriky
   • 2 cibule
   • 4 stroužky česneku
   • 100 ml bílého vína
   • 200 ml masového vývaru z bujonové kostky
   • 200 ml sladké smetany
   • 2 lžíce světlé instantní jíšky
   • kousek zázvorového kořene
   • sůl
   • pepř
   • 1 lžička drceného kmínu
   • 2 lžíce kari koření
   • 1 lžička sušené mleté citronové kůry
   • 3 lžíce másla
   • pažitka
Recept jehněčí kari připravíme takto:
Kousek zázvoru oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Maso omyjeme, odblaníme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem, citronovou kůrou a zázvorem, přidáme prolisovaný česnek a vše dobře promícháme. Ve velké hluboké teflonové pánvi rozehřejeme máslo a maso v něm za stálého míchání asi 10 minut ze všech stran opékáme. Pak opečené maso vyndáme z pánve. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, přidáme do výpeku a osmahneme. Přidáme kari koření, přilijeme víno a 100 ml vývaru, přivedeme k varu a asi 10 minut povaříme. Pak vmícháme smetanu a instantní jíšku, znovu krátce za stálého míchání povaříme, přidáme opečené maso, přilijeme zbývající vývar a znovu necháme krátce přejít varem. Podle chuti ještě přisolíme a opepříme. Papriky očistíme, odstraníme semeníky, opláchneme, nakrájíme na velké kousky, přidáme k masu s omáčkou a jen velmi krátce necháme přejít varem. Pak odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou pažitku. Podáváme s rýží.





jehněčí kari, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz