KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí rolka s provensálskou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • vykostěný jehněčí bok
   • 1 menší cibule
   • 200 g játrové paštiky
   • sůl
   • pepř
   • na omáčku: 3 cibule + 5 rajčat + 5 stroužků česneku + 125 ml suchého bílého vína + 2 lžíce oleje
   • trocha nasekané petrželky
Recept jehněčí rolka s provensálskou omáčkou připravíme takto:
Bok rozdělíme na 2 až 3 pláty (podle velikosti), osolíme, potřeme játrovou paštikou, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, srolujeme, pevně převážeme nití a upečeme v troubě při teplotě 180°C (asi 45 minut). Než se maso upeče, připravíme omáčku tak, že osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, oloupaná rajčata, osolíme a opepříme, podlijeme vínem a krátce podusíme. Hotové rolky zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Při podávání plátky rolky přelijeme omáčkou a posypeme petrželkou. Podáváme nejlépe s dušenou rýží.





jehněčí rolka s provensálskou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz