KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem potřebujeme tyto suroviny:

   • jehněčí hřbet
   • 500 g mrkve
   • 500 g cuket
   • 150 g másla
   • sůl
   • pepř
   • muškátový oříšek
   • 6 snítek čerstvého tymiánu
   • 5 lžic citrónového želé
   • 0,25 l hovězího vývaru
   • 3 lžíce pojiva do omáček
   • 1 citrón
   • sušená majoránka
Recept jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem připravíme takto:
Opláchneme tymián a polovinu ho nasekáme. Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem, vložíme do vymazaného pekáče a za stálého podlévání upečeme. Omyté cukety a mrkev nastrouháme na dlouhé nudličky, podusíme na zbylém másle, pak okořeníme solí a muškátem, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 3 minuty. Pečeni potřeme polovinou citrónového želé a ještě 5 minut pečeme. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme hovězí vývar a pojivo do omáček, chvilku povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme. Polovinu citrónu vyškrabeme, naplníme druhou polovinou připraveného želé a posypeme majoránkou. Maso upravíme na připravené podušené zelenině a ozdobíme tymiánem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

irská jehněčí mísa, jehněčí kořínek na kmínu, srnčí hřbet se žampiony, smažené jehněčí po horňácku, česnekové jehněčí, jehněčí výpečky, jehněčí po marocku, jehněčí maso na houbách, jehněčí ragú se žampiony, kyperská jehněčí pečeně



jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz