![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • jehněčí hřbet • 500 g mrkve • 500 g cuket • 150 g másla • sůl • pepř • muškátový oříšek • 6 snítek čerstvého tymiánu • 5 lžic citrónového želé • 0,25 l hovězího vývaru • 3 lžíce pojiva do omáček • 1 citrón • sušená majoránka Recept jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem připravíme takto:
Opláchneme tymián a polovinu ho nasekáme. Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem, vložíme do vymazaného pekáče a za stálého podlévání upečeme. Omyté cukety a mrkev nastrouháme na dlouhé nudličky, podusíme na zbylém másle, pak okořeníme solí a muškátem, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 3 minuty. Pečeni potřeme polovinou citrónového želé a ještě 5 minut pečeme. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme hovězí vývar a pojivo do omáček, chvilku povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme. Polovinu citrónu vyškrabeme, naplníme druhou polovinou připraveného želé a posypeme majoránkou. Maso upravíme na připravené podušené zelenině a ozdobíme tymiánem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí kolínka na bylinkách, jehněčí kotletky v marinádě, jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou, jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem, jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem, jehněčí výpečky, jehněčí s houbami, česneková jehněčí žebra, česnekové jehněčí, jehněčí maso s fazolkami jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem, recept, hlavní jídla |