![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 330 g červené čočky • 1–2 řapíkaté celery • 1 větší mrkev • 1 stroužek česneku • 50 g strouhanky • petrželová nať • 1 lžíce kari • sůl • pepř • trocha citrónové kůry • olivový olej Recept kari karbanátky připravíme takto:
Červenou čočku vaříme ve vodě cca 10 minut (dokud nezměkne). Pak slijeme přebytečnou vodu. Řapíkatý celer nakrájíme na malé kostky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek prolisujeme a spolu se zeleninou rychle orestujeme na olivovém oleji. Čočku rozdělíme na poloviny. První rozmixujeme na kaši a smícháme ji s druhou polovinou čočky a s orestovanou zeleninou. Přidáme kari, nadrobno nasekanou petrželovou nať a citrónovou kůru, opepříme a osolíme. Do této směsi postupně přidáváme strouhanku, dokud směs není tuhá a tvarovatelná. Pak ze směsi tvarujeme karbanátky, ty obalíme ve strouhance a smažíme na olivovém oleji z každé strany dozlatova. Podáváme s bramborami nebo s pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kari karbanátky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: karbanátky plněné loveckým sýrem a anglickou slaninou, vločkové karbanátky, dánské karbanátky, hrachové karbanátky, rybí karbanátky ii, cuketové karbanátky, květákové karbanátky, bramborové karbanátky se zeleninou, slepice na kari, krůtí kari kari karbanátky, recept, hlavní jídla |