KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí na šafránu

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí na šafránu potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg jehněčího masa bez kosti
   • 100 ml kyselé smetany
   • několik vláken šafránu namočeného do 100 ml vody
   • sůl
   • půl lžičky drceného kmínu
   • čtvrt lžičky mletého zázvoru
   • půl lžičky mleté papriky
   • půl lžičky kari
   • olej
Recept jehněčí na šafránu připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opečeme a oleji, zalijeme smetanou a dusíme, dokud se veškerá tekutina nevysmahne. Pak přidáme koření kromě šafránu, podlijeme a na mírném ohni dusíme do měkka. Nakonec ochutíme šafránovou vodou a ještě 5 minut povaříme.





jehněčí na šafránu, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz