Recept
jehněčí kotlety se zeleninou připravíme takto:
Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran dozlatova ve velké hlubší pánvi s rozehřátým olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a vše za občasného míchání smažíme, potom podlijeme zeleninovým vývarem a zvolna dusíme. Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, pěknější části košťálu oloupeme a nakrájíme na plátky. Klíčky mungo propláchneme na cedníku studenou vodou a necháme dobře okapat. Papriky očistíme, vykrojíme semeníky, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Do sťávy ke kotletám přidáme brokolici, papriku a klíčky a asi 5-10 minut ještě společně podusíme. Podáváme s rýží nebo s vařenými nebo opečenými bramborami.