![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g jehněčích kotlet • 4 lžíce olivového oleje • 1 cibule • 6 stroužků česneku • 1 brokolice • 100 g klíčků mungo • 500 ml vývaru • sůl • pepř Recept jehněčí kotlety se zeleninou připravíme takto:
Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran dozlatova ve velké hlubší pánvi s rozehřátým olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a vše za občasného míchání smažíme, potom podlijeme zeleninovým vývarem a zvolna dusíme. Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, pěknější části košťálu oloupeme a nakrájíme na plátky. Klíčky mungo propláchneme na cedníku studenou vodou a necháme dobře okapat. Papriky očistíme, vykrojíme semeníky, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Do sťávy ke kotletám přidáme brokolici, papriku a klíčky a asi 5-10 minut ještě společně podusíme. Podáváme s rýží nebo s vařenými nebo opečenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí kotlety se zeleninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové kotlety s tvarůžky, dušené hovězí nudličky se zeleninou, smažené jehněčí po horňácku, uherské vepřové kotlety, jehněčí na šafránu, egyptské jehněčí kotlety, kotlety s jablky, zapečené vepřové kotlety se sýrem a bramborami, jehněčí kotlety se sýrem, pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami jehněčí kotlety se zeleninou, recept, hlavní jídla |