![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g jehněčích kotlet • 80 g šunky • 8 větších žampionů • 2 malé cibulky s natí • 4 vejce • sůl • pepř • mleté hořčičné semínko • 30 g másla • 2 lžíce hladké mouky • 70 g rostlinného oleje • 100 ml vývaru z masoxu • koření Recept jehněčí kotlety se žampiony připravíme takto:
Kotlety opepříme, posypeme mletým hořčičným semínkem a necháme asi 30 minut v chladu odležet. Mezitím očistíme žampiony, nožičky odřízneme a odložíme. Cibuli nakrájíme najemno i s natí a orestujeme na másle. Šunku a nožičky žampionů nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli, opečeme, zalijeme vejci a necháme srazit. Pak osolíme a opeříme. Kotlety poprášíme moukou a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme. Šťávu scedíme, vložíme kotlety a ještě 10 minut dusíme. Pak zjemníme máslem. Žampionům seřízneme vršky kloboučků, naplníme je vaječnou směsí, přiklopíme seříznutými vršky, dáme do kastrolu, podlijeme trochou vody s rozmíchaným kořením a dusíme na mírném ohni 10 minut. Omáčku podáváme zvlášť. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí kotlety se žampiony nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeské vepřové kotlety, telecí kotlety s ricottovou náplní, tatranské kotlety, kotlety s hamburskou omáčkou, irský jehněčí guláš, brambory se slaninou, žampiony a sýrem, pečená nadívaná jehněčí kýta, vepřové kotlety na víně a fenyklu, sicilské dušené jehněčí se sýrem, jehněčí kotlety po anglicku jehněčí kotlety se žampiony, recept, hlavní jídla |