KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí kotlety se žampiony

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí kotlety se žampiony potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g jehněčích kotlet
   • 80 g šunky
   • 8 větších žampionů
   • 2 malé cibulky s natí
   • 4 vejce
   • sůl
   • pepř
   • mleté hořčičné semínko
   • 30 g másla
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 70 g rostlinného oleje
   • 100 ml vývaru z masoxu
   • koření
Recept jehněčí kotlety se žampiony připravíme takto:
Kotlety opepříme, posypeme mletým hořčičným semínkem a necháme asi 30 minut v chladu odležet. Mezitím očistíme žampiony, nožičky odřízneme a odložíme. Cibuli nakrájíme najemno i s natí a orestujeme na másle. Šunku a nožičky žampionů nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli, opečeme, zalijeme vejci a necháme srazit. Pak osolíme a opeříme. Kotlety poprášíme moukou a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme. Šťávu scedíme, vložíme kotlety a ještě 10 minut dusíme. Pak zjemníme máslem. Žampionům seřízneme vršky kloboučků, naplníme je vaječnou směsí, přiklopíme seříznutými vršky, dáme do kastrolu, podlijeme trochou vody s rozmíchaným kořením a dusíme na mírném ohni 10 minut. Omáčku podáváme zvlášť. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.





jehněčí kotlety se žampiony, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz