![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g kachních jater • 750 g vepřového boku • 4 lžíce koňaku • pepř • sůl • muškátový oříšek • 50 g slaniny Recept francouzská paštika z kachních jater připravíme takto:
Nejdříve nakrájíme asi 150 g jater na půlcentimetrové plátky a dáme je stranou. Ostatní játra umeleme s vepřovým bokem, osolíme, opepříme, strouhneme trochu muškátového oříšku a přilijeme koňak. Vše dobře promícháme. Kameninovou, litinovou misku nebo mísu z žáruvzdorného skla vyložíme plátky slaniny, na které rozetřeme půlku masové směsi. Poklademe plátky jater a znovu vrstvíme mleté maso. Nahoře ozdobíme plátky slaniny. Zvolna pečeme v troubě, přikryté pokličkou nebo alobalem, asi dvě hodiny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzská paštika z kachních jater nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová paštika, babiččina játrová paštika, paštika z hub, paštika z husích jater, paštika z králíka s koňakem, čočková paštika, paštika z kuřecích jater, játrová paštika, cikánská paštika, vánoční drůbeží paštika francouzská paštika z kachních jater, recept, na chleba |