KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Francouzská paštika z kachních jater

Kategorie: na chleba, paštiky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept francouzská paštika z kachních jater potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g kachních jater
   • 750 g vepřového boku
   • 4 lžíce koňaku
   • pepř
   • sůl
   • muškátový oříšek
   • 50 g slaniny
Recept francouzská paštika z kachních jater připravíme takto:
Nejdříve nakrájíme asi 150 g jater na půlcentimetrové plátky a dáme je stranou. Ostatní játra umeleme s vepřovým bokem, osolíme, opepříme, strouhneme trochu muškátového oříšku a přilijeme koňak. Vše dobře promícháme. Kameninovou, litinovou misku nebo mísu z žáruvzdorného skla vyložíme plátky slaniny, na které rozetřeme půlku masové směsi. Poklademe plátky jater a znovu vrstvíme mleté maso. Nahoře ozdobíme plátky slaniny. Zvolna pečeme v troubě, přikryté pokličkou nebo alobalem, asi dvě hodiny.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzská paštika z kachních jater nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

paštika z kuřecích jater, zámecká paštika, falešná paštika, paštika z hub, fazolová paštika, rybí paštika, paštika z divočiny, paštika z vepřových jater, paštika z divočáka, paštika z husích drůbků



francouzská paštika z kachních jater, recept, na chleba


©2024KucharkaRecepty.cz