![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g králičího masa • 200 g králičích nebo drůbežích jater • 300 g anglické slaniny • 100 ml šlehačky • 1 lžíce kaparů • černý pepř • sůl • 1 lžíce koňaku • špetka muškátového oříšku. Recept paštika z králíka s koňakem připravíme takto:
Králičí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Pak ho společně s polovinou jater a 200 g slaniny dvakrát najemno umeleme. Do vzniklé směsi přidáme důkladně rozsekané kapary, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vidličkou důkldně zašleháme koňak a nakonec vmícháme šlehačku. Druhou polovinu jater očistíme, zalijeme vodou a uvaříme. Uvařená játra necháme zchladnout, nakrájíme je na menší kousky a opatrně vmícháme do masové směsi. Paštikovou formu vyložíme na plátky nakrájenou anglickou slaninou, naplníme masovou směsí a překryjeme plátky slaniny. Formu uzavřeme a vložíme do vodní lázně, ve které paštiku vaříme při teplotě 80°C asi hodinu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Paštika z králíka s koňakem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: houbová paštika, paštika z husích jater, paštika z listového těsta, francouzská paštika z kachních jater, paštika z hub, srnčí paštika, cikánská paštika, zvěřinová paštika, paštika z divočáka, špekáčková paštika paštika z králíka s koňakem, recept, na chleba |