KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boršč pravý potřebujeme tyto suroviny: • 40 dkg skopového masa • 20 dkg červené řepy • 30 dkg čerstvého bílého zelí • 25 dkg brambor • 2 mrkve • 1 malá petržel • 1 cibule • 2 stroužky česneku • 5 dkg rajčatový protlak • 3 dkg másla • ocet • sůl • petrželka nebo kopr • kyselá hustá smetana Recept boršč pravý připravíme takto:
Maso očistíme, omyjeme, lehce naklepeme, vložíme do hrnce, zalijeme 1,5 litrem vody, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě uvaříme maso do měkka (cca 1-1,5 hod). Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme. Zelí nakrájíme na hrubší kousky, kořenovou zeleninu a cibuli na nudličky a brambory na kostky. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Vložíme ji do připraveného vroucího vývaru, přidáme vařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky, bobkový list, pepř, 1 lžíci octa, sůl a vaříme 20 minut. Hotový boršč ochutíme rozetřeným česnekem, přidáme nakrájené maso a rozsekanu petrželku nebo kopr. Boršč podáváme s kyselou smetanou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč pravý nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč se sýrem, boršč z čerstvého zelí, boršč s mletým masem, boršč uzeninový, boršč červený žitomírský, boršč s masovými knedlíčky, boršč zeleninový, boršč ruský se šťovíkem, boršč ii, boršč houbový boršč pravý, recept, polévky |