KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Boršč s masovými knedlíčky

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč s masovými knedlíčky potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g červené řepy
   • 200 g kořenové zeleniny
   • 1 cibule
   • sádlo
   • 1 a čtvrt l vývaru
   • 200 g čerstvého zelí
   • cukr
   • sůl
   • ocet
   • 2 lžíce rajčatového protlaku nebo 3 rajčata
   • 2 větší brambory
   • 2 bobkové listy
   • 6 kuliček pepře
   • 0,25 l kysané smetany
   • pórek
   • petrželka
   • kopr
   • 200 g mletého masa
   • rohlík
   • mléko
   • 1 vejce
   • mletý pepř
Recept boršč s masovými knedlíčky připravíme takto:
Všechnu zeleninu kromě zelí drobně nakrájíme a spolu s cibulí lehce osmahneme na sádle, podlijeme částí vývaru a dusíme 15 minut. Pak přidáme pokrájené zelí a ještě 20 minut dusíme. Podle potřeby ještě podlijeme. Přidáme cukr, sůl, ocet, zbytek vývaru nebo vodu, rajčatový protlak nebo krájená rajčata, na kostičky nakrájené brambory a koření. Vaříme, až je zelenina téměř měkká. Pak zavaříme malé knedlíčky (smícháme mleté maso, 1 v mléce máčený a třený rohlík, 1 vejce, mletý pepř a petrželku). Po šesti minutách varu polévku odstavíme. Polévku dochutíme a přidáme petrželku, popřípadě kopr.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč s masovými knedlíčky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

boršč polský, boršč rybářský, boršč houbový, boršč běloruský, boršč, boršč podkarpatský, boršč s mletým masem, boršč uzeninový, myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky, boršč vesnický



boršč s masovými knedlíčky, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz