![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 250 g hovězího masa • sůl • 100 g kořenové zeleniny • 100 g červené řepy • 40 g sádla • 2 rajčata • 4 lžíce rajského protlaku • 20 g hladké mouky • 200 g brambor • 100 g bílého hlávkového zelí • 1 bobkový list • mletý černý pepř • zakysaná smetana • pažitka Recept boršč připravíme takto:
Maso uvaříme v osolené vodě s očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninou. Měkké maso a zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme. Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme na polovině sádla s rajským protlakem. Zalijeme vývarem z masa, vmícháme jíšku připravenou ze zbytku sádla a z mouky, přidáme očištěné a pokrájené brambory, pokrájené bílé hlávkové zelí, bobkový list, mletý pepř a oloupaná pokrájená rajčata. Vše uvaříme doměkka, přimícháme pokrájené uvařené maso se zeleninou a dochutíme rozetřeným česnekem. Při podávání přidáme na talíř polévkovou lžíci zakysané smetany. Boršč by měl být hustý. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč saratovský, boršč, boršč uzeninový, boršč podkarpatský, boršč houbový, boršč moskevský, boršč vesnický, boršč polský, boršč s mletým masem, boršč ukrajinský boršč ii, recept, polévky |