KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Boršč ruský se šťovíkem

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč ruský se šťovíkem potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g kostí
   • 500 g hovězího masa
   • 1 uzené koleno nebo klobása
   • 50 g másla
   • 2 dl kysané smetany
   • 200 g kysaného zelí
   • 1 velký brambor
   • 1 cibule
   • červenou řepu
   • hrst šťovíku
   • kousek celeru
   • půl petržele
   • 1 mrkev
   • 2 lžíce rajčatového protlaku
   • 1 lžíce mouky
   • sůl
   • cukr
   • bobkový list
   • petrželka
   • ocet
Recept boršč ruský se šťovíkem připravíme takto:
Maso uvaříme doměkka spolu s kostmi. Na másle podusíme pokrájenou zeleninu (kromě šťovíku) a nakrájený brambor, přidáme nakrájené maso, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme koření a vaříme doměkka. Nakonec přidáme protlak a najemno pokrájený šťovík. Zahustíme smetanou, v níž jsme rozkvedlali lžíci mouky. Posypeme drobně rozsekanou petrželkou a dochutíme solí, cukrem a octem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč ruský se šťovíkem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

boršč chalupářský, boršč se sýrem, boršč polský, boršč saratovský, boršč běloruský, boršč letní, boršč litevský studený, boršč podkarpatský, boršč červený žitomírský, boršč z čerstvého zelí



boršč ruský se šťovíkem, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz