KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boršč ruský se šťovíkem potřebujeme tyto suroviny: • 200 g kostí • 500 g hovězího masa • 1 uzené koleno nebo klobása • 50 g másla • 2 dl kysané smetany • 200 g kysaného zelí • 1 velký brambor • 1 cibule • červenou řepu • hrst šťovíku • kousek celeru • půl petržele • 1 mrkev • 2 lžíce rajčatového protlaku • 1 lžíce mouky • sůl • cukr • bobkový list • petrželka • ocet Recept boršč ruský se šťovíkem připravíme takto:
Maso uvaříme doměkka spolu s kostmi. Na másle podusíme pokrájenou zeleninu (kromě šťovíku) a nakrájený brambor, přidáme nakrájené maso, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme koření a vaříme doměkka. Nakonec přidáme protlak a najemno pokrájený šťovík. Zahustíme smetanou, v níž jsme rozkvedlali lžíci mouky. Posypeme drobně rozsekanou petrželkou a dochutíme solí, cukrem a octem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč ruský se šťovíkem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč chalupářský, boršč se sýrem, boršč polský, boršč saratovský, boršč běloruský, boršč letní, boršč litevský studený, boršč podkarpatský, boršč červený žitomírský, boršč z čerstvého zelí boršč ruský se šťovíkem, recept, polévky |