KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Boršč z čerstvého zelí

Kategorie: polévky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč z čerstvého zelí potřebujeme tyto suroviny:

   • 120 g čerstvého zelí
   • 15 ml oleje
   • 10 g mrkve
   • 10 g celeru
   • 10 g cibule
   • 20 g rajčat
   • 3 g mouky
   • 1/7 vejce
   • 30 ml kyselého mléka
Recept boršč z čerstvého zelí připravíme takto:
Do studeného tuku dáme 3 polévkové lžíce vody, špetku soli, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a podusíme. Pak přidáme rajčata, znovui podusíme, přisypeme mouku, rozmícháme a rozředíme horkou vodou (200 ml na 1 porci) a přivedeme k varu. Pak přidáme zelí a vaříme 20 minut. Nakonec v polévce rozšleháme mouku a kyselé mléko a dochutíme černým pepřem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč z čerstvého zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

boršč saratovský, boršč s mletým masem, boršč chalupářský, boršč červený žitomírský, boršč polský, boršč rybářský, boršč se sýrem, boršč houbový, boršč se zeleným hráškem, falešný boršč



boršč z čerstvého zelí, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz