![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 10 dkg sušených hub • 3 velké červené řepy • 80 dkg bílého hlávkového zelí • 4 mrkve,3 cibule • 2 petržele • 16 dkg rajčatového protlaku nebo 4 rajčata • 10 dkg rozpuštěného másla • 2 lžíce mouky • 1 vrchovatá lžíce cukru • 3,6 litru houbového vývaru • 10 dkg smetany • sůl Recept boršč houbový připravíme takto:
Sušené houby zalijeme vodou a necháme 10 až 15 minut namočené, pak vodu vylejeme, houby několikrát propláchneme a namočíme do studené vody (na 7 litrů vývaru použijeme 1 kilogram sušených hub). Houby necháme louhovat 3 - 4 hodiny. Po té houby v té samé vodě uvaříme do měkka. Vyvařené houby vyndáme z vývaru, propláchneme horkou vodou a nakrájíme na nudličky. Vývar přecedíme přez cedník. Řepu uvaříme ve slupce, kterou pak oloupeme a řepu na hrubo nastrouháme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, přidáme nakrájené houby a osmahneme, poté přidáme na jemno nastrouhanou petržel a mrkev a doosmahneme. Zelí nakrájené na nudličky vložíme do hrnce, zalijeme houbovým vývarem a vaříme do měkka. Po té přidáme nastrouhanou řepu a přípravenou osmahlou zeleninu s houbami. Vše vaříme do měkka. 10 až 5 minut před koncem přidáme do boršče jíšku, cukr a sůl. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč houbový nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč chalupářský, boršč s mletým masem, boršč saratovský, boršč zeleninový, boršč moskevský, boršč červený žitomírský, boršč pravý, boršč letní, boršč se zeleným hráškem, boršč podkarpatský boršč houbový, recept, polévky |