KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Boršč houbový

Kategorie: polévky, houby, pokrmy z hub

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč houbový potřebujeme tyto suroviny:

   • 10 dkg sušených hub
   • 3 velké červené řepy
   • 80 dkg bílého hlávkového zelí
   • 4 mrkve,3 cibule
   • 2 petržele
   • 16 dkg rajčatového protlaku nebo 4 rajčata
   • 10 dkg rozpuštěného másla
   • 2 lžíce mouky
   • 1 vrchovatá lžíce cukru
   • 3,6 litru houbového vývaru
   • 10 dkg smetany
   • sůl
Recept boršč houbový připravíme takto:
Sušené houby zalijeme vodou a necháme 10 až 15 minut namočené, pak vodu vylejeme, houby několikrát propláchneme a namočíme do studené vody (na 7 litrů vývaru použijeme 1 kilogram sušených hub). Houby necháme louhovat 3 - 4 hodiny. Po té houby v té samé vodě uvaříme do měkka. Vyvařené houby vyndáme z vývaru, propláchneme horkou vodou a nakrájíme na nudličky. Vývar přecedíme přez cedník. Řepu uvaříme ve slupce, kterou pak oloupeme a řepu na hrubo nastrouháme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, přidáme nakrájené houby a osmahneme, poté přidáme na jemno nastrouhanou petržel a mrkev a doosmahneme. Zelí nakrájené na nudličky vložíme do hrnce, zalijeme houbovým vývarem a vaříme do měkka. Po té přidáme nastrouhanou řepu a přípravenou osmahlou zeleninu s houbami. Vše vaříme do měkka. 10 až 5 minut před koncem přidáme do boršče jíšku, cukr a sůl.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč houbový nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

boršč z čerstvého zelí, boršč červený žitomírský, boršč pravý, boršč polský, boršč vesnický, boršč chalupářský, boršč s masovými knedlíčky, boršč letní, boršč ruský se šťovíkem, boršč ii



boršč houbový, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz