KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boršč červený žitomírský potřebujeme tyto suroviny: • 500 g předního hovězího • 500 g vepřového ramínka • 250 g uzené plece • 2 červené řepy • 250 g hlávkového zelí • 200 g uvařených červených fazolí • 1 rajčatový protlak • 2 mrkve • 1 petržel • 1/2 menšího celeru • 1 cibule • 4 brambory • 10 kuliček pepře • 1 bobkový list • sůl • 150 ml smetany • 150 ml zakysané smetany Recept boršč červený žitomírský připravíme takto:
Dáme vařit hovězí a vepřové maso a přidáme pepř, bobkový list a sůl, také dáme vařit uzené maso zvlášť, dáme vařit červenou řepu neoloupanou samozřejmě taky zvlášť. Mezitím, co se nám vaří maso a řepa, nakrájíme mrkev, petržel, celer, cibuli na kostičky, oloupané brambory na větší kostičky a zelí na nudličky asi tak 1x3 cm. Uvařenou (měkkou) řepu vyndáme a necháme mírně vychladnout, pak ji oloupeme a nahrubo nastrouháme. Až bude maso uvařené, tak ho vyndáme a do vývaru z hovězího a vepřového masa dáme mrkev, petržel, celer, cibuli, brambory, zelí a dolejeme převařenou vodou a necháme cca 7 minut povařit. Přidáme nastrouhanou řepu a fazole a necháme dalších cca 7 minut mírně povařit. Přidáme rajčatový protlak, dle potřeby dolijeme převařenou vodou a přidáme na kostičky nakrájené uvařené hovězí, vepřové a uzené maso a necháme 5 minut povařit. Smetanu a zakysanou smetanu smícháme dohromady, každý si ji pak dává sám do talíře množství podle chuti. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč červený žitomírský nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč polský, boršč běloruský, boršč se sýrem, boršč podkarpatský, falešný boršč, boršč moskevský, boršč chalupářský, boršč houbový, boršč pravý, boršč ii boršč červený žitomírský, recept, polévky |