KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Boršč s mletým masem

Kategorie: polévky, mleté maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč s mletým masem potřebujeme tyto suroviny:

   • 350 g mletého masa
   • 30 g uzené slaniny
   • 250 g bílého zelí
   • 200 g červené řepy
   • 200 g brambor
   • půl cibule
   • 100 g kořenové zeleniny (mrkev+celer+petržel)
   • 1 rajče
   • bobkový list
   • nové koření
   • celý pepř
   • 2 a půl lžičky mleté sladké papriky
   • hladká mouka
   • 1 dl sladké smetany
   • citronová šťáva
   • sůl
   • cukr
   • polévkové koření
Recept boršč s mletým masem připravíme takto:
Do vody dáme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut, pak přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, rajče rozkrojené na kousky a brambory na kostky. Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, rozškvaříme, vsypeme papriku, necháme jen zpěnit a ihned přidáme do polévky. Necháme chvíli povařit a zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a dále zvolna vaříme zhruba 20 - 30 minut. Zelenina před zahuštěním nesmí být moc měkká, dovaří se pak. Ke konci zjemníme smetanou a dochutíme citrónovou šťávou, podle potřeby cukrem a polévkovým kořením.





boršč s mletým masem, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz