KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Boršč zeleninový

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč zeleninový potřebujeme tyto suroviny:

   • 40 g brambor
   • 10 g mrkve
   • 10 g celeru
   • 15 g čerstvého zelí
   • 10 g cibule
   • 15 g zelené fazolky
   • 30 g špenátu
   • 15 g rajčat
   • 5 g rýže
   • 30 g zakysané smetany
   • 1/4 vejce
   • 2 ml octa
   • 10 ml oleje
   • pepř
   • sůl
Recept boršč zeleninový připravíme takto:
Nadrobno nakrájíme cibuli, kousky mrkve a celer. Vše vložíme do studeného tuku se třemi polévkovými lžícemi vody, špetkou soli a podusíme. Podušené zalijeme horkou vodou a zahříváme do varu. Do polévky nasypeme rýži, povaříme 10 minut a přidáme rajčata nakrájená na kousky. Po dalších 10 minutách vaření dochutíme octem, solí a pepřem. Podáváme na talíři, kde na polévku dáme zakysanou smetanu a kousek vařeného vejce.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč zeleninový nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

boršč letní, falešný boršč, boršč s mletým masem, boršč litevský studený, boršč vesnický, zeleninový vývar se sójovými knedlíčky, boršč pravý, boršč ukrajinský, boršč uzeninový, boršč polský



boršč zeleninový, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz