![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg libovějšího bůčku • sůl • kmín • 50 g másla • 3 housky • trochu mléka • 3 vejce • sůl • petrželka Recept vepřový bůček s nádivkou připravíme takto:
Vyšší libovější bůček vykostíme a uděláme do něj kapsu. Připravíme si nádivku - máslo utřeme se žloutky a solí. Na kostičky nakrájené housky navlhčíme v mléce a přidáme k máslu. Nakonec vmícháme dobře ušlehaný sníh a nasekanou petrželku. Nádivkou naplníme asi 3/4 kapsy. Kapsu zašijeme, maso na povrchu osolíme a posypeme kmínem, dáme do pekáčku kůží dolů a podlijeme trochu vodou. Tak se kůžička napaří. Asi po půl hodině maso vyjmeme, kůžičku nařízneme na čtverečky a maso položíme kůži navrch. Pečeme nepříliš prudce asi 1 1/2 hodiny, až je maso měkké a vrchní kůrčička pěkně do červena upečená a chřupavá. Vepřový bůček s nádivkou poléváme jen vypečeným tukem a aby se tuk nepřepaloval, podléváme pečeni jen vařící vodou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřový bůček s nádivkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sekaný vepřový řízek, pečené kuře s nádivkou, králík s nádivkou, barevný vepřový guláš, vepřový řízek se švestkami, vepřový guláš s fazolemi, smažený vepřový řízek, vepřový přírodní řízek s hořčicí, vepřový jazyk na cibuli, vepřový guláš vepřový bůček s nádivkou, recept, hlavní jídla |