![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 70 g libového vepřového masa • zelená petrželka • strouhanka • máslo na smažení • sůl • žloutek • muškátový květ Recept sekaný vepřový řízek připravíme takto:
Maso opláchneme pod tekoucí studenou vodou, rozkrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku. Petrželku opláchneme a nadrobno nasekáme. Přidáme ji spolu s tlučeným muškátovým květem, solí, žloutkem a strouhanou houskou k mletému masu a důkladně promícháme. Podle potřeby přidáme kávovou lžičku vlažné vody. Ze směsi utvoříme oválný řízek, který smažíme na rozpuštěném másle po každé straně 4 až 5 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Sekaný vepřový řízek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pavlišovský řízek, královský holandský řízek, vepřový guláš, vepřový guláš se žampiony, slovenský fazolový guláš s vepřovým masem, pařížský telecí řízek, zámecký řízek, krůtí řízek s cuketou, vepřový jazyk na cibuli, kuřecí řízek na medu s celerem sekaný vepřový řízek, recept, hlavní jídla |