![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 králík • 400 g slaniny • 1 cibule • 1 lžíce tuku • 300 ml vývaru • 100 ml vína • 4 stroužky česneku • na nádivku: 3 vejce + 3 housky namočené v mléce + 5 dkg másla + zelená petržel + sůl + pepř + muškátový květ Recept králík s nádivkou připravíme takto:
Maso z králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme na tuku. Pak přidáme nahrubo nakrájenou slaninu, česnek a cibuli. Opečeme tak, aby králík získal zlatohnědou barvu, podlijeme vývarem a vínem a dusíme do změknutí. Nádivku připravíme tak, že smícháme vejce s kouskem másla a přidáme housky rozmočené v mléce, nasekanou zelenou petržel, muškátový květ, pepř a sůl. Nádivku rozetřeme do vymazané formy, nahoře potřeme máslem a upečeme dozlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík s nádivkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík na šalvěji, staročeský králík na smetaně, králík na česneku a rozmarýnu, králík na paprice, roláda z králíka, pečený králík na víně, bůčková roláda s králíkem, velikonoční kuře s nádivkou, králík načerno, dušený králík králík s nádivkou, recept, hlavní jídla |