KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Králík s nádivkou

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept králík s nádivkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 králík
   • 400 g slaniny
   • 1 cibule
   • 1 lžíce tuku
   • 300 ml vývaru
   • 100 ml vína
   • 4 stroužky česneku
   • na nádivku: 3 vejce + 3 housky namočené v mléce + 5 dkg másla + zelená petržel + sůl + pepř + muškátový květ
Recept králík s nádivkou připravíme takto:
Maso z králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme na tuku. Pak přidáme nahrubo nakrájenou slaninu, česnek a cibuli. Opečeme tak, aby králík získal zlatohnědou barvu, podlijeme vývarem a vínem a dusíme do změknutí. Nádivku připravíme tak, že smícháme vejce s kouskem másla a přidáme housky rozmočené v mléce, nasekanou zelenou petržel, muškátový květ, pepř a sůl. Nádivku rozetřeme do vymazané formy, nahoře potřeme máslem a upečeme dozlatova.





králík s nádivkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz