![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg vepřových kotlet v celku • 3 dcl silného masového vývaru • 1 dcl černého piva • 50 g másla • sůl • pepř • kmín • na cibulovou marmeládu: 3 cibule + 1 lžíce hnědého třtinového cukru + 1 lžíce medu + 2 dcl červeného vína + 1 lžíce bílého vinného octa + 1 lžička hořčičných semínek + sůl + pepř + kmínový chléb Recept vepřové kotlety s cibulovou marmeládou připravíme takto:
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem a kůži dolů vypečeme na pánvi dokřupava. Pak dáme dopéct do předehřáté trouby při 160°C (asi 15 minut). Upečené maso necháme 5 minut odpočinout a pak jej nakrájíme na plátky. Do výpeku z masa na pánvi přidáme pivo, necháme odvařit, pak zalijeme vývarem a svaříme na polovinu množství. Nakonec zjemníme máslem a dále již nevaříme. Cukr a med necháme zkaramelizovat, přidáme kuličky hořčičného semínka, cibuli krájenou na dílky, zalijeme vínem a octem a tekutinu necháme zcela odvařit. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme se šťouchanými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové kotlety s cibulovou marmeládou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí kotlety na víně s parmezánem, madlenčiny kotlety, grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry, vepřové maso s kedlubnou, kotlety s hamburskou omáčkou, telecí kotlety s ricottovou náplní, jehněčí kotlety po anglicku, fazolové kotlety, kotlety se zelím, vepřové řízky s brynzou vepřové kotlety s cibulovou marmeládou, recept, hlavní jídla |