KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 větší silnější vepřové řízky
   • 2 lžíce oleje
   • 2 lžíce sojové omáčky
   • sůl
   • mletý pepř
   • citron
   • rajče
   • 150 g drůbežích jater
   • 10 žampionů
   • 2 lžíce másla
   • špetka římského kmínu
   • sůl
   • 1 lžíce nasekané petrželky
   • 2 lžíce strouhanky
   • 1 vejce
Recept grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry připravíme takto:
Nádivku připravíme tak, že drůbeží játra opečeme na másle se špetkou římského kmínu, při opékání je rozmačkáme vidličkou. Promícháme, přidáme na plátky nakrájené žampiony a ještě 5 minut opékáme. Pak osolíme, opepříme, přidáme petrželku, strouhanku a vejce, zamícháme a necháme ztuhnout. Vepřové řízky naklepeme a nařízneme do nich kapsu. Lehce osolíme a opepříme a volně naplníme nádivkou. Uzavřeme jehlou, potřeme směsí oleje se sójovou omáčkou a pomalu opékáme po obou stranách na roštu asi 20 minut. Přitom je potíráme směsí oleje se sojovou omáčkou. Zdobíme citronem a rajčaty a podáváme s chlebem nebo hranolky.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

belgické plněné brambory, vepřové srdce na divoko, vepřové žebírko na kmíně, svíčkové plátky, nakládané srnčí plátky, vepřové plátky se zeleninou, vepřové koleno na medu, pečené brambory plněné brynzou, vepřové maso s ananasem, vepřové maso na divoko



grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz