![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 6 silnějších vepřových kotlet • 500 g kysaného zelí • 250 g zakysané smetany • 100 g anglické slaniny • 1 cibule • 3 stroužky česneku • 1 bobkový list • 1 brambora • 6 lžiček kečupu • olej • sůl • pepř • tuk Recept kotlety se zelím připravíme takto:
Řízky naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a najednou osmažíme ve výpeku. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, opepříme a dusíme, dokud není zelí měkké. Pak bobkový list odstraníme. Bramboru oloupeme, omyjeme, jnajemno nastrouháme a přimícháme k zelí. Maso rozložíme do pekáčku vymazaného tukem. Na každý řízek navršíme kopeček zelí a lžičku zakysané smetany. Dáme zapéci do předehřáté trouby. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kotlety se zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kotlety na česneku ii, vepřové kotlety s křenem, těstoviny se zelím, vepřové kotlety na víně a fenyklu, skopové kotlety na pepři, jehněčí kotlety po anglicku, vánoční kapr s kysaným zelím, rýže se zelím a mletým masem, kotlety s hamburskou omáčkou, telecí kotlety na víně s parmezánem kotlety se zelím, recept, hlavní jídla |