KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kotlety s hamburskou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kotlety s hamburskou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g vepřových kotlet bez kostí
   • 100 g šunkového salámu
   • mrkev
   • petržel
   • celer
   • cibule
   • sladkokyselé okurky
   • 3 lžíce zakysané smetany
   • 2 lžíce hladké mouky
   • lžíce citrónové šťávy
   • 4 kuličky nového koření
   • 20 kuliček pepře
   • bobkový list
   • tymián
   • lžička plnotučné hořčice
   • pepř
   • sůl
   • olej
Recept kotlety s hamburskou omáčkou připravíme takto:
Kotlety po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pak očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu - cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev, petržel a celer na kostičky, kyselou okurku nakrájíme na kolečka a salám na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a nejdříve na něm osmahneme kotlety po obou stranách. Vyjmeme je z pánve a na zbylém oleji orestujeme společně salám, zeleninu, cibuli a všechno koření. Po chvíli restování zaprášíme moukou a ještě chvíli společně prudce osmahneme. Poté přidáme citrónovou šťávu, podlijeme vývarem či horkou vodou, přidáme lžičku hořčice a promícháme. Maso dáme do hrnce s pokličkou a přelijeme ho masovo-zeleninovou směsí s kořením. Pečeme v troubě do změknutí masa a během pečení podléváme. Měkké maso z omáčky vyjmeme společně s bobkovým listem. Omáčku rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu a necháme ještě chvíli provařit. Dochutíme solí a citrónovou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem.





kotlety s hamburskou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz