KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kotlety s hamburskou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 500 g vepřových kotlet bez kostí • 100 g šunkového salámu • mrkev • petržel • celer • cibule • sladkokyselé okurky • 3 lžíce zakysané smetany • 2 lžíce hladké mouky • lžíce citrónové šťávy • 4 kuličky nového koření • 20 kuliček pepře • bobkový list • tymián • lžička plnotučné hořčice • pepř • sůl • olej Recept kotlety s hamburskou omáčkou připravíme takto:
Kotlety po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pak očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu - cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev, petržel a celer na kostičky, kyselou okurku nakrájíme na kolečka a salám na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a nejdříve na něm osmahneme kotlety po obou stranách. Vyjmeme je z pánve a na zbylém oleji orestujeme společně salám, zeleninu, cibuli a všechno koření. Po chvíli restování zaprášíme moukou a ještě chvíli společně prudce osmahneme. Poté přidáme citrónovou šťávu, podlijeme vývarem či horkou vodou, přidáme lžičku hořčice a promícháme. Maso dáme do hrnce s pokličkou a přelijeme ho masovo-zeleninovou směsí s kořením. Pečeme v troubě do změknutí masa a během pečení podléváme. Měkké maso z omáčky vyjmeme společně s bobkovým listem. Omáčku rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu a necháme ještě chvíli provařit. Dochutíme solí a citrónovou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kotlety s hamburskou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kotlety na česneku ii, hovězí maso s pažitkovou omáčkou, jehněčí kotlety se žampiony, jehněčí kotlety se sýrem, pstruh s petrželovou omáčkou, grilované kotlety bordeaux, silvestrovské kotlety, skopové kotlety na pepři, madlenčiny kotlety, jehněčí kotlety po srbsku kotlety s hamburskou omáčkou, recept, hlavní jídla |