![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vepřových kotlet bez kostí • 100 g šunkového salámu • mrkev • petržel • celer • cibule • sladkokyselé okurky • 3 lžíce zakysané smetany • 2 lžíce hladké mouky • lžíce citrónové šťávy • 4 kuličky nového koření • 20 kuliček pepře • bobkový list • tymián • lžička plnotučné hořčice • pepř • sůl • olej Recept kotlety s hamburskou omáčkou připravíme takto:
Kotlety po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pak očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu - cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev, petržel a celer na kostičky, kyselou okurku nakrájíme na kolečka a salám na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a nejdříve na něm osmahneme kotlety po obou stranách. Vyjmeme je z pánve a na zbylém oleji orestujeme společně salám, zeleninu, cibuli a všechno koření. Po chvíli restování zaprášíme moukou a ještě chvíli společně prudce osmahneme. Poté přidáme citrónovou šťávu, podlijeme vývarem či horkou vodou, přidáme lžičku hořčice a promícháme. Maso dáme do hrnce s pokličkou a přelijeme ho masovo-zeleninovou směsí s kořením. Pečeme v troubě do změknutí masa a během pečení podléváme. Měkké maso z omáčky vyjmeme společně s bobkovým listem. Omáčku rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu a necháme ještě chvíli provařit. Dochutíme solí a citrónovou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kotlety s hamburskou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová játra s pikantní omáčkou, lín s koprovou omáčkou, nadívané skopové kotlety, ďábelské kotlety, telecí kotlety se zeleninou, jehněčí kotlety se žampiony, špagety s rajčatovou omáčkou, kotlety se smetanou, mřenky se sýrovou omáčkou, penne se zelenou omáčkou kotlety s hamburskou omáčkou, recept, hlavní jídla |