KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept telecí kotlety na víně s parmezánem potřebujeme tyto suroviny: • 4 větší telecí kotlety • 1 velká cibule • 8 dkg másla • 3-4 lžíce strouhané housky • 5 dkg parmezánu • 0,25 litru bílého vína • sůl Recept telecí kotlety na víně s parmezánem připravíme takto:
Rozehřejeme část másla a naklepané posolené kotlety na něm po obou stranách opečeme. Opečené vyjmeme, do výpoeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme. Pak na ni dáme kotlety, po částech přilijeme víno (asi do poloviny výšky pokrmu), povrch posypeme strouhaným parmezánem smíchaným se strouhanou houskou, pokapeme zbylým máslem a dusíme pod pokličkou doměkka a do zhoustnutí omáčky. Podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí kotlety na víně s parmezánem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí maso s rýží, telecí maso se smetanovou omáčkou, telecí roláda s palačinkami, telecí maso s cibulí, grilovaná telecí játra s pomeranči, telecí závitky, pstruh na másle a víně, kotlety po staročesku, přírodní telecí řízky se sýrem, vepřové kotlety na víně a fenyklu telecí kotlety na víně s parmezánem, recept, hlavní jídla |