KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Telecí kotlety na víně s parmezánem

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept telecí kotlety na víně s parmezánem potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 větší telecí kotlety
   • 1 velká cibule
   • 8 dkg másla
   • 3-4 lžíce strouhané housky
   • 5 dkg parmezánu
   • 0,25 litru bílého vína
   • sůl
Recept telecí kotlety na víně s parmezánem připravíme takto:
Rozehřejeme část másla a naklepané posolené kotlety na něm po obou stranách opečeme. Opečené vyjmeme, do výpoeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme. Pak na ni dáme kotlety, po částech přilijeme víno (asi do poloviny výšky pokrmu), povrch posypeme strouhaným parmezánem smíchaným se strouhanou houskou, pokapeme zbylým máslem a dusíme pod pokličkou doměkka a do zhoustnutí omáčky. Podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.





telecí kotlety na víně s parmezánem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz