![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg telecí plece • 1 konzerva rajčat • 1 pomeranč • 100 g hladké mouky • 1 lžíce olivového oleje • 2 lžičky estragonu • 2 dcl bílého vína • 200 g zelených oliv bez pecek • petrželka Recept telecí ragú s olivami připravíme takto:
Telecí nakrájíme na kostky, promícháme s hladkou moukou a přebytečnou mouku oklepeme. Rajčata slijeme a nakrájíme nadrobno. Nastrouháme kůru asi z jedné třetiny pomeranče. V hrnci rozpálíme olivový olej a zprudka na něm osmahneme maso dozlatova. Přidáme do hrnce nakrájená rajčata, estragon, pomerančovou kůru a víno, stáhneme plamen a pomalu dusíme pod pokličkou asi 45 minut (dokud není maso měkké). Dochutíme solí a pepřem. Pokud je omáčka moc hustá, podlijeme trochou vody. Těsně před dokončením přidáme vypeckované olivy. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí ragú s olivami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažený telecí mozeček, přírodní telecí řízky na paprice, telecí rizoto, telecí srdce na slanině, dušené telecí maso ii, fusilli s tuňákem a olivami, rolovaná telecí pečeně, bostonské telecí řízečky, telecí perkelt, telecí játra na cibulce telecí ragú s olivami, recept, hlavní jídla |