![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg telecí pečeně (spodní šál) • 2 cibule • půl svazku polévkové zeleniny • 500 ml mléka • 3-4 lžíce světlé jíšky • sůl • 4 hřebíčky • 1 malý kousek skořice • 6 zrnek pepře • mletý pepř • 3 lžíce brandy • 3 lžíce oleje Recept telecí pečeně s bešamelovou omáčkou připravíme takto:
Maso omyjeme, osušíme a potřeme solí a brandy. . Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji prudce opečeme maso ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli a polévkovou zeleninu a osmahneme. Pak vložíme hřebíček, skořici a celý pepř a ještě opečeme. Za častého míchání přilijeme mléko, přikryjeme a na mírném ohni dusíme asi 1,5 hodiny. Pak maso vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku propasírujeme přes síto, ohřejeme, zahustíme jíškou, případně dochutíme pepřem a solí. Maso nakrájíme na plátky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí pečeně s bešamelovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pstruh s mandlovou omáčkou, chřest se smetanovou omáčkou, telecí játra po japonsku, hovězí pečeně, špagety s medovou omáčkou, debrecínská svíčková pečeně, telecí kapsy, štika s jemnou omáčkou, lín s koprovou omáčkou, celer s houbovou omáčkou telecí pečeně s bešamelovou omáčkou, recept, hlavní jídla |