KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Štika s jemnou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept štika s jemnou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g filetu ze štiky
   • 2 vejce
   • 50 ml mléka
   • 80 g strouhanky
   • sladká paprika
   • oregáno
   • tymián
   • šalvěj
   • sušený česnek
   • chilli
   • majoránka
   • bílý pepř
   • 500 ml oleje na smažení
   • na omáčku: 50 g hladké mouky + 50 g másla + 120 ml kuřecího vývaru + 100 ml smetany + 100 ml sektu + sůl
Recept štika s jemnou omáčkou připravíme takto:
Rybí filé ze štiky nakrájíme na porce, osušíme, obalíme postupně v mouce, mléku rozšlehaném s vejci a ve strouhance, do které jsme přidali všechno koření, a pomalu usmažíme v oleji. V menším kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme sekt a zjemníme smetanou.





štika s jemnou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz