KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept štika s jemnou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 600 g filetu ze štiky • 2 vejce • 50 ml mléka • 80 g strouhanky • sladká paprika • oregáno • tymián • šalvěj • sušený česnek • chilli • majoránka • bílý pepř • 500 ml oleje na smažení • na omáčku: 50 g hladké mouky + 50 g másla + 120 ml kuřecího vývaru + 100 ml smetany + 100 ml sektu + sůl Recept štika s jemnou omáčkou připravíme takto:
Rybí filé ze štiky nakrájíme na porce, osušíme, obalíme postupně v mouce, mléku rozšlehaném s vejci a ve strouhance, do které jsme přidali všechno koření, a pomalu usmažíme v oleji. V menším kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme sekt a zjemníme smetanou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Štika s jemnou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená kachna s višňovou omáčkou, kuřecí prsíčka s višňovou omáčkou, kotlety s hamburskou omáčkou, treska s pikantní omáčkou, těstoviny s houbovou omáčkou, hovězí pečeně s kyselou omáčkou, špagety s rajčatovou omáčkou, selská štika, pstruh s bylinkovou omáčkou, chřest s holandskou omáčkou štika s jemnou omáčkou, recept, hlavní jídla |