![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g chřestu • 1 žloutek • 3 lžíce másla • 150 ml mléka • 1-2 lžíce polohrubé mouky • sůl • 1-2 lžíce sekané pažitky Recept chřest se smetanovou omáčkou připravíme takto:
Chřest omyjeme, oloupeme, odřízneme konce, vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou a vaříme doměkka. Potom vyndáme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji částí vývaru z chřestu, rozšleháme a krátce povaříme. Nakonec vmícháme žloutek rozmíchaný v mléce, přidáme uvařený chřest a prohřejeme. Dochutíme solí a posypeme nasekanou pažitkou. Chřest se smetanovou omáčkou podáváme s rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chřest se smetanovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso s křenovou omáčkou, noky s omáčkou čtyř sýrů a s rukolou, špagety s medovou omáčkou, těstoviny s tuňákovou omáčkou, vepřová panenka s holandskou omáčkou, zadělávaný zajíc s černou omáčkou, vařená štika s holandskou omáčkou, špagety se zeleninou a sýrovou omáčkou, pečený steak ze žraloka s omáčkou, telecí medailónky se sýrovou omáčkou chřest se smetanovou omáčkou, recept, hlavní jídla |