KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept celer s houbovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 1 celer • 200 g čerstvých hub • 2 velké cibule • 1 lžíce oleje • 2 lžíce hladké mouky • 5 cl bílého vína • 5 dcl vývaru • 1 lžíce másla • sůl • pepř • mletá červená paprika • 1 bobkový list • petrželová nať Recept celer s houbovou omáčkou připravíme takto:
Celer nakrájíme na silnější plátky, podlijeme trochou vody, osolíme a podusíme do poloměkka. Pak vyndáme a necháme odkapat. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, poprášíme moukou, zalijeme studeným vývarem a dobře rozšleháme. Dochutíme solí a pepřem, přidáme bobkový list petrželovou nať a povaříme. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a chvíli podusíme na másle. Do omáčky nalijeme víno, přidáme podušené huby a celer a ještě chvíli povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Celer s houbovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: lín s petrželovou omáčkou, kapr s paprikovou omáčkou, chřest se smetanovou omáčkou, úhoř s čertovou omáčkou, rybí filé s houbovou omáčkou, hovězí maso s křenovou omáčkou, hovězí na celeru s jablky, pravá svíčková s křenovou omáčkou, špagety se smetanovou omáčkou, lín se slaninovou omáčkou celer s houbovou omáčkou, recept, hlavní jídla |