KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept švestkové koule s praženou strouhankou potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg brambor vařených ve šlupce • 750 g polohrubé mouky • sůl • čerstvá strouhanka • 1 vanilkový cukr • práškový cukr • švestky (čerstvé nebo kompot) Recept švestkové koule s praženou strouhankou připravíme takto:
Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a postupně k nim přisypáváme mouku. Vypracujeme nelepivé těsto. Z něj pak odobíráme kousky, které v dlani rozmáčkneme a zabalíme do nich švestku (pokud jsou švestky velké, stačí půlka). Koule vaříme ve větším množství vody přibližně 6-7 minut. Strouhanku smícháme s vanilkovým cukrem a nasucho osmahneme na pánvi. Uvařené koule hned obalíme ve strouhance a podáváme posypané práškovým cukrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestkové koule s praženou strouhankou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: švestkové knedlíky, pruské masové koule, masové koule v sýrové omáčce, bramborové šišky se strouhankou, chorvatské švestkové knedlíky, bramborové šišky se strouhankou ii, masové koule, bramborové šišky s povidly a osmaženou strouhankou, sicilské masové koule, kuřecí prsa marinovaná ve švestkové omáčce švestkové koule s praženou strouhankou, recept, hlavní jídla |