![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 250 g měkkého tvarohu • 300 g polohrubé mouky • 2 menší vejce • 1 lžička cukru • 50 g másla • 1 lžička prášku do pečiva • špetka soli • 1/2 šálku mléka • čerstvé nebo zmrazené švestky. Na posyp: mletý mák s cukrem nebo strouhaný tvrdý tvaroh • moučkový cukr a horké máslo. Recept švestkové knedlíky připravíme takto:
Změklé máslo utřeme s vejci a cukrem, vmícháme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme mléko a vypracujeme vláčné, přiměřeně husté těsto, které necháme chvíli odpočinout. Pak z něj uděláme váleček asi 3 cm v průměru a odkrajujeme dílky, kterými obalujeme švestky. Připravené knedlíky vhazujeme do vařící vody, promícháme je vařečkou ode dna, aby se nepřichytily, a na mírném ohni vaříme 8 minut. Na talíři knedlíky překrojíme, posypeme mletým mákem s cukrem nebo strouhaným tvarohem a cukrem přelijeme horkým máslem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestkové knedlíky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: třešňové knedlíky s tvarohem, švestkové knedlíky z bramborového těsta, bramborové knedlíky se švestkami, banánové knedlíky, plněné bramborové knedlíky s dušeným zelím, třešňové knedlíky z tvarohového těsta, tvarohové knedlíky se švestkami, zapečené knedlíky, tvarohové knedlíky s rebarborou, chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím švestkové knedlíky, recept, hlavní jídla |