KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pruské masové koule

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pruské masové koule potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,5 kg mletého masa
   • 1 cibule
   • 1 vejce
   • půl housky
   • sůl
   • půl lžičky mletého pepře
   • půl lžičky mletého kmínu
   • na omáčku: 10 dkg másla + 4 lžíce mouky + 350 ml mléka + 3 kyselé okurky + sůl + 2 kuličky nového koření + 1 bobkový list + 8 kuliček pepře + špetka cukru + 2 lžíce octa
Recept pruské masové koule připravíme takto:
Mleté maso řádně promícháme s vajíčkem, kořením, nasekanou cibulí a namočenou a vymačkanou houskou. Pokud se masová směs zdá příliš řídká a vlhká, dosypeme případně trošku strouhanky. Ze směsi vytvoříme 12 masových koulí o velikosti meruněk. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, na něm opražíme mouku (uděláme si světlou jíšku), kterou rozmícháme s mlékem a stejným množstvím vody, přidáme ocet a zbylé suroviny na omáčku kromě okurek a přivedeme k varu. Pak vložíme masové koule a vaříme je na malém plameni pod pokličkou přibližně půl hodiny. Ke konci vaření přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky.





pruské masové koule, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz