KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pruské masové koule potřebujeme tyto suroviny: • 0,5 kg mletého masa • 1 cibule • 1 vejce • půl housky • sůl • půl lžičky mletého pepře • půl lžičky mletého kmínu • na omáčku: 10 dkg másla + 4 lžíce mouky + 350 ml mléka + 3 kyselé okurky + sůl + 2 kuličky nového koření + 1 bobkový list + 8 kuliček pepře + špetka cukru + 2 lžíce octa Recept pruské masové koule připravíme takto:
Mleté maso řádně promícháme s vajíčkem, kořením, nasekanou cibulí a namočenou a vymačkanou houskou. Pokud se masová směs zdá příliš řídká a vlhká, dosypeme případně trošku strouhanky. Ze směsi vytvoříme 12 masových koulí o velikosti meruněk. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, na něm opražíme mouku (uděláme si světlou jíšku), kterou rozmícháme s mlékem a stejným množstvím vody, přidáme ocet a zbylé suroviny na omáčku kromě okurek a přivedeme k varu. Pak vložíme masové koule a vaříme je na malém plameni pod pokličkou přibližně půl hodiny. Ke konci vaření přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pruské masové koule nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní masové kuličky, masové noky se smetanou, masové knedlíčky s omáčkou, masové kuličky v citronové omáčce, švestkové koule s praženou strouhankou, masové koule, švédské masové kuličky, pivní masové noky, sicilské masové koule, masové knedlíčky s paprikou a těstovinami pruské masové koule, recept, hlavní jídla |