![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg hovězího zadního masa • 6 hřebíčků • 10 dkg slaniny • 10 dkg másla • 2 lžíce medu • 1 l vody • 1 citron • 10 dkg perníku • 2 dcl červeného vína • půl lžičky zázvoru • 1 cibule • sůl • ocet Recept staročeské hovězí maso připravíme takto:
Do špalíčku masa napícháme hřebíček, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem a opečeme na rozškvařené slanině s máslem. Pak přendáme do hrnce s vodou, přidáme plátky cirónu, med, ocet, nakrájenou a osmahnutou cibuli a povaříme, až bude maso měkké. Maso vyndáme, vývar zahustíme strouhaným perníkem namočeným ve víně, pak vývar přecedíme, maso nakrájíme na plátky a vložíme zpět do vývaru. Podáváme s knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeské hovězí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeské jáhloto, hovězí kostky s mrkví, domácí hovězí roštěná, uzené maso v kysaném zelí, hovězí plátek na jalovci, pikantní hovězí guláš, pikantní hovězí maso, hovězí plátky v bramborách, vepřové maso ve šlehačce, hovězí maso na pepři staročeské hovězí maso, recept, hlavní jídla |