KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept staročeské hovězí maso potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg hovězího zadního masa • 6 hřebíčků • 10 dkg slaniny • 10 dkg másla • 2 lžíce medu • 1 l vody • 1 citron • 10 dkg perníku • 2 dcl červeného vína • půl lžičky zázvoru • 1 cibule • sůl • ocet Recept staročeské hovězí maso připravíme takto:
Do špalíčku masa napícháme hřebíček, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem a opečeme na rozškvařené slanině s máslem. Pak přendáme do hrnce s vodou, přidáme plátky cirónu, med, ocet, nakrájenou a osmahnutou cibuli a povaříme, až bude maso měkké. Maso vyndáme, vývar zahustíme strouhaným perníkem namočeným ve víně, pak vývar přecedíme, maso nakrájíme na plátky a vložíme zpět do vývaru. Podáváme s knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeské hovězí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pivní guláš z hovězích líček, sicilské masové koule, hovězí roláda se zeleninou, mleté maso se zeleninou, staročeské zelné závitky s rýží (holubci), mleté maso v zelných listech, vepřové maso pečené na kmíně, hovězí po burgundsku, hovězí maso na cibulce s vejci, polévka s masovými knedlíčky staročeské hovězí maso, recept, hlavní jídla |