KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Staročeské hovězí maso

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept staročeské hovězí maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězího zadního masa
   • 6 hřebíčků
   • 10 dkg slaniny
   • 10 dkg másla
   • 2 lžíce medu
   • 1 l vody
   • 1 citron
   • 10 dkg perníku
   • 2 dcl červeného vína
   • půl lžičky zázvoru
   • 1 cibule
   • sůl
   • ocet
Recept staročeské hovězí maso připravíme takto:
Do špalíčku masa napícháme hřebíček, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem a opečeme na rozškvařené slanině s máslem. Pak přendáme do hrnce s vodou, přidáme plátky cirónu, med, ocet, nakrájenou a osmahnutou cibuli a povaříme, až bude maso měkké. Maso vyndáme, vývar zahustíme strouhaným perníkem namočeným ve víně, pak vývar přecedíme, maso nakrájíme na plátky a vložíme zpět do vývaru. Podáváme s knedlíkem.





staročeské hovězí maso, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz