![]() |
![]() • 750 g zadního hovězího masa • 70 g slaniny • 1 cibule • 1 stroužek česneku • 1 malý celer • 1 sterilovaná kapie • 1 malý rajčatový protlak • 1 lžíce oleje • 1 lžička plnotučné hořčice • sůl • 1 lžička drceného nebo mletého kmínu • 1 lžička mleté papriky • mletý pepř • bobkový list • nové koření • celý pepř Recept pikantní hovězí maso připravíme takto:
Očištěné maso prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme a posypeme sladkou mletou paprikou a kmínem. Zbylý špek nakrájíme na drobné kostičky, dáme do kastrolu a na to položíme připravené maso. Do misky dáme rajčatový protlak, hořčici, olej, najemno nakrájenou cibuli a česnek a na nudličky nakrájený očištěný celer a naloženou kapii, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř, dobře promícháme, nalijeme na maso, přikryjeme poklicí a necháme uležet v chladnu alespoň 24 hodin. Pak maso vložíme do středně vyhřáté trouby a přikryté pomalu dusíme doměkka. Podle potřeby maso obracíme a podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření a vzniklou omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme. Omáčku můžeme podle potřeby zahustit malým množstvím hladké mouky, rozmíchané v troše vody a krátce povaříme. Maso nakrájíme na plátky. Pikantní hovězí maso podáváme s omáčkou a bramborovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní hovězí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Arabská hovězí játra Bavorský masový kotlík Beraní maso na česneku Beraní pikantní guláš s fazolemi Boloňský hovězí hrnec Bosenské masové kuličky Brambory plněné mletým hovězím Burgundské hovězí maso Cikánská hovězí pečeně Dalmátské dušené hovězí maso Domácí hovězí roštěná Drůbeží játra na pikantní způsob Drůbeží maso v alobalu Dušená hovězí plec na šalotce Dušené hovězí maso na houbách Dušené hovězí maso s křenem Dušené hovězí na víně Dušené hovězí nudličky se zeleninou Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky Dušené hovězí plátky se zeleninou Dušené hovězí po florentinsku Dušené klokaní maso Dušené kozí maso Dušené skopové maso Dušené sójové maso s mrkví Dušené srnčí maso Dušené telecí maso Dušené telecí maso II Fazole s bramborami a pikantní klobásou Grilovaný hovězí jazyk Guláš z hovězí oháňky Hortobadské hovězí plátky Hovězí eintopf Hovězí guláš Hovězí guláš Jadran Hovězí guláš na pivě Hovězí guláš na víně Hovězí guláš s cuketou Hovězí guláš s černým pivem Hovězí guláš s červenými fazolemi Hovězí guláš s fazolemi Hovězí guláš s houbami Hovězí guláš s jablky Hovězí jazyk na smetaně Hovězí klopsy v rajské omáčce Hovězí kostky s mrkví Hovězí kotlíkový guláš Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré Hovězí křenová roláda Hovězí květová špička pikantní hovězí maso, recept, hlavní jídla |
|