KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Staročeské jáhloto

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept staročeské jáhloto potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g (1 hrnek) jáhel
   • 4 lžíce olivového oleje
   • 2 cibule
   • 300?400 g hlívy nebo žampionů
   • 4 nakrájené stroužky česneku
   • mletý kmín
   • sušený nebo čerstvý tymián
   • mořskou sůl
   • 1 červenou na kostičky nakrájenou papriku
   • 1 malou cuketu
   • taky na kostičky
   • čerstvé máslo
   • čerstvě mletý pepř
   • opražená slunečnicová semínka
Recept staročeské jáhloto připravíme takto:
Jáhly několikrát důkladně propláchneme - pokud možno večer, ráno a před vařením, a to horkou vodou. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a houby, česnek, tymián, kmín a sůl a chvilku společně dusíme. Vmícháme jáhly, zalijeme horkou vodou (jeden díl jáhel na dva díly vody), promícháme, přikryjeme pokličkou a na co nejnižším plameni dusíme 15 až 20 minut, během této doby pokud možno nemícháme. Pak přidáme papriku a cuketu, prohřejeme a podle chuti dodáme semínka.





staročeské jáhloto, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz