![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 250 g (1 hrnek) jáhel • 4 lžíce olivového oleje • 2 cibule • 300?400 g hlívy nebo žampionů • 4 nakrájené stroužky česneku • mletý kmín • sušený nebo čerstvý tymián • mořskou sůl • 1 červenou na kostičky nakrájenou papriku • 1 malou cuketu • taky na kostičky • čerstvé máslo • čerstvě mletý pepř • opražená slunečnicová semínka Recept staročeské jáhloto připravíme takto:
Jáhly několikrát důkladně propláchneme - pokud možno večer, ráno a před vařením, a to horkou vodou. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a houby, česnek, tymián, kmín a sůl a chvilku společně dusíme. Vmícháme jáhly, zalijeme horkou vodou (jeden díl jáhel na dva díly vody), promícháme, přikryjeme pokličkou a na co nejnižším plameni dusíme 15 až 20 minut, během této doby pokud možno nemícháme. Pak přidáme papriku a cuketu, prohřejeme a podle chuti dodáme semínka. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeské jáhloto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeské pečené koleno, staročeské zelné závitky s rýží (holubci), staročeské kuře se zelím, staročeské vepřové kotlety, staročeské pečené kuře, staročeské hovězí maso, staročeské pečenáče, staročeské roštěnky, staročeské pečené brambory staročeské jáhloto, recept, hlavní jídla |